Trafik Polisleri – Polis Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Kişisel Bilgilerinizi Google’ın Arama Sonuçlarından Nasıl Kaldırırsınız?

Kişisel Bilgilerinizi Google’ın Arama Sonuçlarından Nasıl Kaldırırsınız?

admin admin -
6 0

Olabilir Bir Google aramasında kendinizle ilgili ev adresi veya telefon numarası gibi kişisel bilgileri bulmak oldukça korkutucu ancak gizliliğinizi korumak için proaktif adımlar atabilirsiniz. Birkaç yıl önce Google, kişisel bilgileri içeren arama sonuçları için kaldırma talepleri gönderebileceğiniz yolları genişletti. Daha önce hassas veriler içeren sonuçların silinmesi için çok yüksek bir eşiği karşılamanız gerekirken, bu işlem artık daha fazla kişi tarafından kullanılabilir.

Kişisel bilgilerin kaldırılmasına ek olarak Google, reşit olmayanlara ait görsellerin yanı sıra derin sahte pornografi ve diğer müstehcen içeriklere ilişkin kaldırma taleplerini de dikkate alır. Sonuçların Google Arama’dan silinmesi web sayfalarını internetten kaldırmasa da, trafiğin büyük bir kısmını başka yöne çevirecektir.

Ancak istenmeyen arama sonuçlarının tamamen ortadan kalkacağının garantisi yoktur. Talebiniz sonucunda web sayfası Google’daki tüm aramalardan kaldırılabilir, yalnızca adınızı içeren aramalardan kaldırılabilir veya yukarıdakilerin hiçbirinden kaldırılamaz. Dijital olarak kaybolma ve SilMe gibi hizmetler hakkında daha fazla bilgi için WIRED’in kendinizi internetten silmeye ilişkin ipuçlarına göz atın.

Duyuru sırasında, Google’ın küresel arama politikası lideri Michelle Chang şöyle yazmıştı: “Bilgiye açık erişim, Arama’nın temel hedeflerinden biridir, ancak insanları kendilerini korumak ve bilgilerini korumak için ihtiyaç duydukları araçlarla güçlendirmek de öyle. hassas, kişisel olarak tanımlanabilen bilgileri özeldir.’ Yeni prosedürler, diğer bilgi sızıntılarının yanı sıra kötü niyetli ifşaata karşı da koruma sağlayabilir.

Kaldırma işlemine başlamak için konunun destek sayfasını ziyaret edin, yarıya kadar aşağı kaydırın ve mavi düğmeye tıklayın. Kaldırma isteğini başlat düğme. Listelenen seçeneklerden seçim yapın İçerik kişisel bilgilerinizi içerir ve ülkenizi seçin, ardından Sonraki düğme.

Sonraki sayfada, iletişim bilgileriniz veya ehliyet bilgileriniz gibi Google Arama’da ne tür kişisel bilgilerin görüntüleneceğini belirtmeniz istenecektir. Kategoriye bağlı olarak, sosyal güvenlik numaranızın veya banka hesabınızın son dört hanesi gibi tam olarak neyin sızdırıldığına ilişkin ayrıntıları vermeniz istenebilir. Sonraki soru, isteğinizin, Google’ın kişisel bilgilerinizin “size karşı açık veya örtülü tehditler” yanında görünmesi olarak tanımladığı kişisel bilgileri toplamayla ilgili olup olmadığını sorar.

Google, rahatsız edici içeriğin veya görselin URL’sini ister ve tek seferde 1.000’e kadar bağlantı gönderebilirsiniz. Şirket ayrıca arama sonuçlarını göründüğü yerde paylaşmanızı da istiyor. Bu bağlantıları toplama konusunda daha fazla talimat için Google’ın içerik URL’lerini, resim URL’lerini ve arama sonuçları sayfası URL’lerini bulma kılavuzuna bakın.

İsteğinize, kişisel bilgilerinizin web sayfasının neresinde göründüğünü gösteren bir ekran görüntüsü ekleyin. Formun sonuna doğru, sonuçların Google Arama’da görünmesini sağlamak için kullanılabilecek alakalı arama terimlerinin bir listesini paylaşmanız istenecektir. Arama terimlerini ekledikten sonra Sonraki düğme.

Bundan sonra Google, tam adınızı, ikamet ettiğiniz ülkeyi ve e-posta adresinizi ister. Yalnızca kendinize veya izniniz olan birine ait sonuçlar için yayından kaldırma istekleri göndermenize izin verilir. Bu bilgileri doldurun ve ardından tüm bilgilerin doğru olduğunu onaylayan kutuyu işaretleyin.

Google’dan, kaldırma talebinin alındığını belirten bir onay e-postası almalısınız. Durumunuzu incelemenin ne kadar süreceği belli değil ancak Google, harekete geçmeye veya hiçbir şey yapmamaya karar verdiğinde size bilgi verebilir. Şirket, talebinize yanıt olarak gerçekleştirmeye karar verdiği her türlü eyleme ilişkin kısa açıklamalar eklemeyi taahhüt eder.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir